پیشینه و معرفی دانشگاه:
دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان بزرگترین دانشگاه کشور از نظر وسعت در سال 1353 ه. ش پس از تأمین زمین مورد نیاز توسط سازمان جنگلها و مراتع کشور(تحت معاونت وزارت کشاورزی و منابع طبیعی سابق) و خرید و تنظیم اسناد ثبتی(به وسعت 2300 هکتار با توجه به برنامههای وسیع پیشبینی شده در طرح اولیه) در محدوده مکانی حد فاصل دو شهرستان اصفهان و خمینیشهر، با رویکرد صنعت، تكنولوژی و فناوری طراحی و ساخت آن آغاز گردید؛ که بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مراحل ساخت و تكمیل آن ادامه یافت.
با تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان و ایده انتقال یكی از دانشگاههای صنعتی مستقر در تهران (شریف فعلی) به شهر اصفهان و تلفیق دانش مدرن و صنعت (اصفهان به عنوان دومین شهر بزرگ صنعتی کشور) زمینه برای ایجاد شهر دانشگاهی بینالمللی با ظرفیت تقریبی 150 هزار نفر بر اساس قابلیت و ظرفیتهای بالای محیطزیستی، بوم شناختی و انسان ساخت، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، تاریخی، منابع انسانی و همچنین موقعیت مکانی استان اصفهان در جغرافیای كشور و همجواری با چند استان دیگر محقق شد. طراحی و معماری دانشگاه صنعتی اصفهان بر مبنای توسعه افقی و لحاظ کردن افقیسازی و نه بلند مرتبهسازی و همچنین رعایت و در نظر گرفتن روابط ارگانیک بین فضای سازهای و محیط و با الهام از معماری ایرانی – اسلامی برای تأمین حداکثری نیازهای فرهنگی – اجتماعی، روان شناختی و محیطزیستی جامعه دانشگاهی انجام گرفته است.
دانشگاه صنعتی اصفهان جزو ده دانشگاه برتر کشور است که با نام " چهلستون دانش و فناوری" شناخته میشود و فعالیتهای آموزشی خود را در سال 1356 با پذیرش حدود 800 نفر دانشجو در برخی از رشتههای فنی، مهندسی و کشاورزی آغاز نمود. این دانشگاه در حال حاضر با سابقه فعالیت آموزشی قریب به 50 سال، دارای 16 دانشكده، ۸ پژوهشكده و 50 گروه پژوهشی، ۵ قطب علمی، بیش از ۵۰۰ نفر عضو هیئت علمی، حدود ۱۲۰۰ نفر كاركنان اداری و خدماتی و ۱۱۰۰۰ نفر دانشجو در رشتههای دكتری تخصصی، كارشناسی ارشد و كارشناسی میباشد و به تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص اهتمام دارد. پردیس دانشگاه صنعتی اصفهان با برخورداری از امكانات منحصر بهفرد علمی، تجهیزاتی، تاسیساتی، رفاهی، ورزشی و دسترسی آسان به زیست بومهای خشکی و آبی در منطقه ایران مركزی و آزمایشگاههای بسیار مجهّز در حوزههای مختلف علمی، با مجموعه انتشاراتی شامل: بیش از ۳۰۰ هزار جلد كتاب چاپی، 800 هزار كتاب دیجیتالی، بیش از ۲۵ نشریه علمیپژوهشی و اشتراك مجلات معتبر الكترونیكی و چاپی دنیا، میراث گرانبهایی است که همواره میتواند در خدمت پژوهشگران و جامعه علمی برای پیشرفت و توسعه عرصههای علمی و آموزشی کشورنقش آفرین باشد. تاكنون تعداد زیادی از اساتید این دانشگاه در زمره چهرههای ماندگار استانی، اساتید و پژوهشگران نمونه كشوری و دانشمندان یك درصد برتر جهان معرفی شده و توسط مقامات بلندپایه استانی و كشوری مورد تجلیل قرار گرفتهاند. همچنین تعداد زیادی از فارغ التحصیلان این دانشگاه در ادوار مختلف در پستهای مهم سیاسی، اجرایی و مدیریتی كشور عهدهدار مسئولیت بوده و میباشند.
خاطر نشان مینماید از آنجاکه مدت مدیدی است منطقه ویژه " علم و فناوری " به عنوان مجموعهای از امكانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی و تحقیقاتی، با تاكید بر جنبههای خلاقیت و نوآوری در یك گستره جغرافیایی كه میتواند سبب ارتقای نوآوری، ایجاد خوشههای صنعتی با فناوری نو و توسعه، تولید ثروت، رفاه ملی و ایجاد دانایی محور در فعالیتها، كنشها و رخدادهای كلان شهر اصفهان ایجاد شود، به تصویب رسیده و جانمایی هم شده است، پردیس دانشگاه صنعتی اصفهان قابلیت و توانمندی لازم برای ایجاد " اولین شهر دانشگاهی و منطقه ویژه اقتصاد دانشبنیان جمهوری اسلامی ایران " را در تحقق سیاستهای اصلی اتخاذ شده نوآوری و فنّاوریهای جدید در ابعاد و بخشهای مختلف و با حضور شركتهای پیشران فناوری همسو دارد و میتواند جزو رسالت آن و از مأموریتهای منطقه ویژه علم و فناوری تلقی شود و گسترش گفتمان اقتصادی نوین استان را بر پایه اقتصاد دانش بنیان، صنایع پاك با فناوری بالا و غیر آببر و سازگار با محیط زیست سوق داده و رقم زند.